Diagnosticarea hard-disk-ului, memory card sau flash drive-ului se face in maxim 24h si este GRATUITA. In cadrul diagnosticarii preliminare, ce presupune stabilirea tipului de defect si costul procedurii, va garantam integritatea dispozitivului de stocare precum si confidentialitatea datelor.

In functie de defectul pe care il are hard diskul adus in service-ul TOP Data Recovery (sau hdd portabil sau memory card), in urma diagnosticarii se va stabili tipul de defect si costurile exacte pentru extragerea informatiilor.

Diagnosticarea se poate face pe loc sau in maxim 24 de ore in functie de prioritate si volumul de munca si presupune stabilirea exacta a tipului de defect:

In cazul hard diskurilor:

  • defect mecanic (cauzat de socuri mecanice sau lovirea accidentala a laptopului sau hard diskului portabil)
  • defect electric (cauzat de pana de curent, caderi de tensiune, scurtcircuitare, etc)
  • defect logic (stergere accidentala a unuia sau mai multe foldere, formatare de partitie, reinstalarea sistemului de operare fara sa fi facut back-up in prealabil, corupere de fisiere sistem sau virusare, etc.)
  • defect de firmware (tot un defect logic dar consta in coruperea “sistemului de operare” al hard disk-ului, facand astfel hdd-ul inaccesibil).

 

In cazul memory cardurilor (MMC, SD Card, etc., sau a SSD-urilor (hard diskuri de generatie noua fara componente mecanice, in care procesul de scriere si citire a datelor se face electronic si nu magnetic), exista doar doua tipuri de defecte:

  • defect logic (stergere poze sau fisiere, formatare card sau stick usb, etc)
  • defect fizic (anumite componente  electrice sunt scurtcircuitate si trebuiesc schimbate)

De regula, un hard disk supus unei proceduri de recuperare de date nu mai poate fi utilizat (mai ales in cazul defectelor mecanice) dar in cazul defectelor de firmware sau logice, acesta poate fi utilizat in continuare. Totusi, riscurile ca sa ajungeti din nou intr-un service de recuperare a datelor este foarte crescut si de aceea, odata extrase informatiile de pe un hard disk cu oricare tip de defect, recomandam ca acel hard disk sa fie scos total din uz.

Dupa diagnosticarea GRATUITA, se alege calea dorita de dumneavoastra in vederea recuperarii sau nu a informatiilor.

Vezi pasul 2 in procesul de recuperare de date »